Skip to content
De Ronnie Gardiner Methode (RGM)

is een vrolijke, gestructureerde, multi-sensorische oefenmethode voor de hersenen, waarbij ritme en muziek worden ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren. Doordat er meerdere hersengebieden tegelijkertijd geactiveerd worden (o.a. zien, horen, motoriek, spraak, geheugen) is het een enorm sterke manier om de conditie van de hersenen te verbeteren.
Deze vrolijke en intensieve methode is effectief bij diverse neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson, MS en CVA/NAH, voor kinderen met dyslexie/dyscalculie en aandachtsstoornissen (bijvoorbeeld ADHD) en voor iedereen die wat wil doen aan zijn/haar mentale conditie (Healthy Ageing).

Meer informatie: https://rgm-indeklas.nl/
Kijk ook op: https://www.facebook.com/rgmindeklas/

RGM in de Klas

In Zweden wordt op enkele scholen de RGM ingezet om de dag mee te beginnen. Het doel daarvan is om de kinderen op elkaar af te laten stemmen, om samen in het ‘hier en nu’ en in een zelfde staat van energie te komen. Het is daarnaast een soort ‘aan-knop’, de linker- en de rechterhersenhelft worden geactiveerd. Ook is aangetoond dat cognitieve taken beter worden uitgevoerd als ze worden gecombineerd met beweging.

Op de Zweedse scholen begint de dag met een korte RGM-sessie in de klas. De symbolen worden via een beamer of smartboard geprojecteerd. Of er wordt gebruik gemaakt van losse bordjes met daarop één symbool elk, welke door een paar kinderen worden vastgehouden. Het leuke hiervan is dat de volgorde door de kinderen kan worden veranderd, waardoor ze zelf invloed op de oefening kunnen hebben. De muziek wordt uiteraard afgestemd op de leeftijd en smaak van de kinderen. Hierdoor wordt het een vrolijke en dynamische dagopening.
Ook in Nederland wordt RGM in toenemende mate gebruikt in het (speciaal) onderwijs.
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan RGM in de Klas. Binnenkort meer.

     

Doel is om elk kind op alle basisscholen in Nederland (en daarbuiten) kennis te laten maken met RGM.


Digmon is Master-Practitioner en RGM pedagoog.
Een RGM Master-Practitioner is iemand die alle cursussen van RGM heeft gevolgd.
RGM pedagoog is iemand die is opgeleid tot docent in het basis- en/of speciaal onderwijs of opgeleid is als muziekdocent.

     

Meer weten over RGM?
Vraag naar de mogelijkheden:

Digmon Roovers
Bel: 06-55378258
Mail:
 digmonroovers@gmail.com